“Make A Wish” -Bir Dilek Tut- Projesiyle Bir Kardeşimizin Hayali Gerçekleştirildi

| 21.11.2012 | Kategorie: Schule, Kultur, Schüler

„Make-A-Wish“-Projekt

Avusturya Lisesi ve Ticaret Okulu Öğrenci Meclisi olarak 2011/12 Eğitim ve Öğretim yılında, “Make a Wish” (Bir Dilek Tut) Derneği ile yürüttüğümüz projemizi sonlandırdık. Türkiye’de kronik bir hastalığa yakalanmış, imkanları kısıtlı çocuklarımızın dayanma gücü ve motivasyonlarını arttırmak, dileklerini gerçekleştirmek amacıyla kurulmuş olan “Bir Dilek Tut Derneği” ile 13.11.2012 tarihinde kanser hastası yedi yaşında bir kardeşimizin İstanbul Akvaryumu gezme dileğini gerçekleştirdik. Akvaryuma gitmeden önce 11. sınıflardan dört öğrencimiz ile ailenin evi ziyaret edilerek hediyeler verildi. Akvaryum gezisinde çok mutlu olan Emir ve ailesi ile geçirdiğimiz bu güzel gün, birlikte yediğimiz yemek ile sonlandı. Emir’in hayallerinin gerçeğe dönüştüğü bu keyifli günün iyileşme sürecine de olumlu katkısı olmasını diliyor ve sosyal sorumluluk bilinciyle bu tür gönüllülük projelerinde çalışan tüm öğrencilerimizi kutluyoruz.

In Zusammenarbeit mit dem Verein „Make a Wish“ führte der Schülerrat des St. Georgs-Kollegs ein gemeinsames Projekt durch. Der Verein setzt sich landesweit dafür ein, die Wünsche von chronisch erkrankten Kindern zu erfüllen und ihnen somit das Gefühl der Hoffnung und Motivation zu vermitteln.  So wurde am 13.11.2012 der Wunsch eines 7jährigen krebskranken Kindes erfüllt, das Istanbuler Aquarium zu besuchen. Vorher besuchten vier Schüler und Schülerinnen aus den 11. Klassen die Familie in ihrer Wohnung und überreichten die mitgebrachten Geschenke. Emir und seine Familie waren sehr glücklich über die Aktion, die mit einem gemeinsamen Essen endete. Wir hoffen, dass dieser unterhaltsame Tag, an dem die Wünsche von Emir in Erfüllung gingen, sich positiv auf seinen Heilungsprozess auswirken wird und gratulieren allen an diesem Projekt beteiligten SchülerInnen für ihren sozialen Einsatz.